Dekorativni strop - Suhomontažna gradja

Pojdi na vsebino

Dekorativni strop

Storitve

SPUŠČENI STROP


Želite preprost raven strop ali pa individualen dekorativni spuščen montažni strop. Z montažno suho gradnjo so monotoni ravni stropovi preteklost. Naj bo viseči montažni strop, del notranjega oblikovanja bivalnega prostora. Ne pa monotona pusta ravna površina. Montažni stropovi, so se v zadnjih letih razvili v večnamenske individualne komponente oblikovanja. Danes nudijo prostor za inovativne LED osvetlitvene in zvočne ambient rešitve. Spuščeni individualni stropovi so lahko v več višinah, z oboki, ukrivljeni, z različnimi kombinacijami materialov,... Z uporabo Knauf Cleaneo mavčnih plošč z različnimi perforiranimi luknjicami, dosežemo pri stropu novo dimenzijo oblikovanja bivalnega prostora. Cleaneo mavčne plošče so v višečih stropovih velikokrat uporabljene kot oblikovalni element, ne pa zaradi njihovih akustičnih lastnosti.

Prednosti montažnega stropa:


Želite zmanjšati višino stropa, namestiti stropno ogrevanje, skriti inštalacije (voda, elektrika, prezračevanje,...), uporabiti LED ambient osvetlitev, ukrivljen, 3D efekt,...  Želite vidno ogrodje ostrešja (retro izgled), vse to in še več je dosegljivo z spuščenimi suhomontažnimi stropovi.

Individualni spuščen strop

Knauf Cleaneo
Veliko število vzorcev - lukenj, ki se razlikujejo po velikosti in obliki lahko s pridom uporabimo za estetsko individualno oblikovanje notranjega prostora - stropov, sten. Zato je sama uporaba, vgradnja perforiranih plošč velikokrat bolj za estetski individualni videz, kot pa zaradi njenih specifičnih akustičnih lastnosti.
stropni zaključek

Sestava spuščenega stropa :


Montažni stropovi so sestavljeni iz podkonstrukcije in mavčnih plošč. S svojo razmeroma lahko težo, ne obremenujejo statike objekta. Tako podkonstrukcija, kot mavčne plošče se razlikujejo. Glede na gradbene lastnosti, ki jih želimo s spuščenim stropom doseči (enojna, dvojna konstrukcija, nosilnost, zaščita pred vlago, izgled-design,...). Spuščeni stropovi iz mavčnih plošč, so lahko estetska paša za oči.

Mansarde


Z visečimi stropovi so neizgrajeni podstrešni prostori hiše ali mansarde postali atraktiven bivalni prostor. Mansarde s svojo razgibanostjo in poševninami ali pa v kombinaciji z legami ostrešja in strešnimi okni estetsko navdušujejo. Dekorativni montažni stropovi niso namenjeni samo mansardam hiš, ampak z njimi lahko vsak prostor hiše ali stanovanja postane individualen in razgiban. Lahko rečemo da so montažni stropovi postali, del arhitekturnega oblikovanja bivalne notranjosti, kot še nikoli prej. Suhomontažni strop iz Knauf plošč nudi zvočno in toplotno izolacijo, protipožarno zaščito, odpornost na vodo oziroma vlago,...
Strop je obešen oziroma pritrjen na betonsko ploščo ali leseno ostrešje hiše - mansarde.

Individualne oblikovalske rešitve s spuščenimi dekorativnimi montažnimi stropovi.


"Vsake oči imajo svojega malarja!".

Zanima me prenova, ...

Pristava pri Mestinju 24
3253 Pristava pri Mestinju
spletni blog
IZVEDBE
Nazaj na vsebino