Suhi estrih - Suhomontažna gradja

Pojdi na vsebino

Suhi estrih

Storitve

Suhi montažni estrih


Suhomontažni sistem estriha ali suhi estrihi, so izdelani iz gotovih montažnih elementov. Suhi estrih omogoča enostavno in hitro izgradnjo oziroma izravnavo tal. Estrihi zagotavljajo lahkost talne konstrukcije in takojšnjo uporabo prostora. Plošče nudijo toplotno in zvočno izolacijo. Montažni estrih preprečuje in znatno zmanjša prenos udarnega zvoka. Sistem suhe montažne gradnje omogoča zelo hitro izdelavo, pri kateri se ne uporablja vode. Prednost pred klasičnim estrihom z uporabo vode je ta, da se izognemo fazi sušenja. Cementni estrih je popolnoma obremenljiv šele po enem tednu, v celoti suh pa odvisno od pogojev, ki so v samem objektu. Estrih v objektu mora biti v celoti pusušen - brez vlage. Šele nato lahko nadaljujemo s polaganjem zaključnih notranjih oblog. Pri montažnem estrihu, pa lahko zaključne obloge položite že drugi dan.

Prednosti suhega estriha


Vgradnja suhega estriha se odlično odnese, če ste omejeni z višino prostora. Imate prenizka tla ali pa ne ste omejeni z statično obremenitvijo konstrukcije. Zaradi časovne stiske želite zaključna gradbena notranja dela končati hitreje. Postopek vgradnje suhega estriha je hitrejši in bolj čist kot klasični estrih. Montažni estrih je primeren tudi za talno gretje objekta.

enostavno

Montažna tla

Suhi montažni estrih.

Prednosti suhega estriha


- majhna teža estriha,
- enostavna in hitra vgradnja z utori,
- možnost takojšnjega polaganja zaključne obloge,
- majhna višina estriha,
- idealen za polaganje pvc in drugih tankih talnih oblog,
- zaradi suhe vgradnje ne nastaja dodatna vlaga,
- trajna obstojnost,
- negorljivost,
- primeren za uporabo v starejših objektih, kjer je
 pomembna statična obrenitev.

Klasični cementni ali suhi estrih :


Klasični cementni estrihi so sestavljeni iz toplotno-zvočne izolacije in najmanj pet oziroma šest centimetrov debele betonske plošče. Suhi estrihi pa zavzame dva centimetra suhega nasutja in dva centimetra mavčnovlaknenih plošč. Obstaja več vrst suhomontažnih izvedb suhega estriha. Lahko uporabimo plošče z izolacijo ali brez. Katero izvedbo pa bomo izbrali pa je odvisno od zahtev in možnosti dejanske vgradnje, ki nam jo nudi objekt (starejši objekt, nova gradnja).

Enostavno in hitro do ravnih tal.


Lahka teža talne konstrukcije, enostavna vgradnja in takojšnja uporaba prostora.

Zanima me prenova, ...

Pristava pri Mestinju 24
3253 Pristava pri Mestinju
spletni blog
IZVEDBE
Nazaj na vsebino