Toplotna zvočna izolacija prostorov - suhomontažna slikopleskarska dela

Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Toplotna zvočna izolacija prostorov

Storitve - sistemi


Zakaj je pomembna pravilna in dobra toplotna - zvočna izolacija objektov? Ljudje, smo glede tega čedalje bolj ozaveščeni in sledimo trendom in standardom EU in prav je tako. Večji povdarek je na zunanji izolaciji objektov, vendar je notranja prav tako pomembna in koristna pri zmanjšanju toplotnih izgub. Pri suhi montažni gradnji izolacija bivalnih prostorov dodatno zmanjšuje oziroma preprečuje toplotne izgube. Veliko ljudi se še vedno ne zaveda, kako pomembna je pravilna in dobra izvedba izolacije. Na voljo imamo več vrst izolacij, kot so kamena, steklena volna, lesna biomasa, parna zapora,... Investicija v dobro izolacijo objekta predstavlja precejšen delež namenjih sredstev za gradnjo gradnjo ali prenovo objekta. Vizualno se ne vidi in se zdi, da ni toliko pomembna. Dolgoročno gledano pa vsekakor najboljša naložba, ki zelo zmanjša stroške ogrevanja in pripomore k boljši bivalni klimi v notranjih bivalnih prostorov.     

Prednosti toplotne in zvočne izolacije objekta ?
1. Toplotna zaščita, zvočna

Obstaja več razlogov za dobro in kvalitetno izolacijo objekta. Neizolirane ali slabo izolirane zgradbe so resnično energetski potrošniki oziroma porabniki energije. Objekti največji delež toplote izgubijo na svojih zunanjih površinah. Preko zunanje ovojnice ali fasade in strehe objekta. Koliko oziroma ali porabite preveč energije za ogrevanje vašega objekta, lahko ugotovite na spletni strani (klik). Pregled posodobitve ali prenove, vas seznanja s toplotnim stanjem vaše stavbe in gospodarsko učinkovitostjo izolacije in drugimi ukrepi za samo izboljšanje.

2. Zakaj izolirati? Prihranite energetske stroške!

Manj toplote se izgublja, manj energije je potrebno za vzdrževanje bivalne temperature v notranjih prostorih. Boljša in kvalitetnejša je izolacija objekta, manj energije porabimo pri ogrevanju. Glede na ukrepe kot so menjava oken, izolacija fasade, izolacija ostrešja. Lahko prihranki pri porabi energije znašajo do 19 odstotkov in več. Dejanska poraba energije za ogrevanje je premosorazmerno odvisna od izolacije objekta.

3. Neodvisnost od naraščajočih cen energije

Cene različnih virov za ogrevanje objektov kot so plin, lesna biomasa, elektrika ali kurilno olje se konstantno spreminjajo. Z dobro izolacijo, posledično zmanjšanjšamo porabo omenjenih virov. Zato smo manj odvisni od virov energije in spreminjanju njihovih cen.

4. Življenjsko udobje

Poleg zgoraj omenjenih energetskih vidikov obstajajo še drugi razlogi, za dobro toplotno izolacijo. Pozimi se skozi zunanje stene (fasado) zgradbe izgubi veliko dragocene toplote. Zunanje stene so hladne in občutek je neprijeten - mrzel. Poleti se sobe bivalnih prostorov veliko hitreje segrejejo. Toplotna izolacija, pomaga uravnavati notranjo bivalno temperaturo in s tem izboljšuje notranjo klimo prostorov v vseh vremenskih pogojih.

5. Zaščita vlage

Z zunanjo, notranjo izolacijo ostanejo temperaturne razlike med zunanjo in notranjo bivalno temperaturo nizke. To pa pomeni, da ne prihaja do kondenzacije vodne pare na notranjih stenah bivalnih prostorov. Kondenzacija vodne pare na notranjih stenah, je glavni problem za nastajanje plesni in vlage v prostorih.

6. Povečanje vrednosti stavbe

Zaradi višjih cen energije je gradbena izolacija eden najpomembnejših ukrepov za ohranjanje njene vrednosti. Nenazadnje od uvedbe energetske izkaznice, imajo stavbe z nizko porabo vrednosti višjo vrednost pri nadaljnji prodaji.

7. Varstvo podnebja

Izolacija tudi ščiti podnebje, naše okolje. Vsakdo, ki smiselno in racionalno izolira, prihrani energijo ogrevanja, zmanjšuje emisije CO2 in s tem zmanjšuje učinek tople grede.

8. Sofinanciranje s strani države

Določeni izolacijski ukrepi so že predpisani v uredbi o varčevanju z energijo. Na primer pri nizkoenergijski ali pasivni hiši obstajajo različni programi finančne podpore.
Pred načrtovanjem izolacije objekta, je potrebno objekt ustrezno preveriti. Saj je pravilna izvedba, tista prava dolgoročna naložba v IZOLACIJO STAVBE.


izolacija stroški ogrevanja
toplo podstresje
izolacija ostresja objekta
toplotna izolacija predelne stene
izolacija prostorov
Kontakt :

telefon  00386 (0)41 738 280
hitraprenova.si  https://hitraprenova.si

Vse pravice pridržane. © hitraprenova.si
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni