Bivalne notranje rešitve in ideje - Suhomontažna gradja

Pojdi na vsebino

Suhi estrih - brez uporabe vode

Suhomontažna gradja
Objavljen od v Prenova, izgradnja objektov · 13 Junij 2018
Tags: suhimontažniestrih
Suhi estrihi so sistemi, kjer se pri vgradnji ne uporablja vode, kot pri klasičnem estrihu iz betona. So izredno hitro izvedljivi in takoj pohodni. Ker ne rabimo čakati, da se tla posušijo, so znatno hitrejša in čistejša izvedba, kot pa klasični betonski estrih. To so sistemi z že vnaprej obdelanimi materijali, katere samo vgradimo. So idealni, za sanacijo tal v starih zgradbah, za suho pripravo tal v novih stavbah. Na vseh bivalnih površinah, tudi mokrih prostorih. Na suhi estrih se lahko položijo vse običajne talne obloge - plastična tla, pluta, ploščice iz kamna, laminat ali parket.

Možnosti izvedb je veliko, prav tako specializiranih podjetij, ki te materiale proizvajajo (Knauf, Fermacell,...). Razlikujejo se po zahtevah in možnostih vgradnje.


Sestavljeni so iz nasutja in namenskih plošč. Vgradnja je hitra in enostavna, v objekt pa ne vnašamo vode, vlage. Inovativni izolacijski materiali, zagotavljajo tako toplotno, kot zvočno izolacijo. Posebni izolacijski materijal iz ekspandiranega surovega perlita pomaga pri izolaciji podstrešij. Izjemno lahen, naraven material je vstavljen med talne grede. Po namestitvi parne zapore, materijal nanesemo izravnamo in nato položimo preko plošče (vijačimo in lepimo po utorih).

Predobdelani estrihi so na voljo z laminiranjem ali izolacijskim slojem na spodnji strani plošče. Elementi so sestavljeni iz med seboj povezanih stabilnih mavčnih plošč ali mavčnih vlaknenih plošč, ki so vijačene in lepljene po utorih med seboj. Elementi so takoj vgradljivi in v zgradbo ne vnašajo vlage. Plošče izpolnjujejo številne zahteve: protipožarno zaščito, zvočno izolacijo (zračni / udarni zvok) ter toplotno izolacijo. Prav tako so primerni za objekte z talnim ogrevanjem.




Brez komentarjev
Pristava pri Mestinju 24
3253 Pristava pri Mestinju
spletni blog
IZVEDBE
Nazaj na vsebino