Bivalne notranje rešitve in ideje - Suhomontažna gradja

Pojdi na vsebino

Akustični strop - Knauf Cleaneo gips plošče

Suhomontažna gradja
Objavljen od v Suha montažna gradnja · 12 Februar 2018
Tags: KnaufAkusticspuščenmontažnistrop
Pri izgradnji ali prenovi notranjega stropa, z uporabo Knauf Cleaneo mavčnih plošč poleg zvočnega učinka, luknje v mavčni plošči zagotavljajo tudi razpršenost zvoka. Struktura luknjaste mavčne plošče zvok razprši, za razliko od neperforirane - klasične mavčne plošče ali poroznega materiala. Zato, ker so zvočni valovi porazdeljeni po večji površini, se možnost absorpcije zvoka v luknjah mavčne plošče poveča. Zvočni valovi, ki udarjajo v robove lukenj se premikajo razpršijo v različne smeri. Zaradi tega ostaja nekaj zvočne energije v prostoru, kar zagotavlja prijetnejšo zvočno akustiko prostora (več...).

Akustični stropni sistemi Knauf Cleaneo so sestavljeni iz visečih ali neposredno pritrjenih podkonstrukcij, ki so prekrite z akustičnimi ploščami Knauf Cleaneo z lastnostjo, ki zagotavljaja ustrezne akustične zahteve. Akustični stropni sistemi se največkrat uporabljajo v prostorih, kjer so zahteve po absorbciji zvoka večje. Tipična področja uporabe so v šolah, pisarnah, vrtcih, predavalnicah ali sejnih sobah. Knauf Cleaneo mavčne plošče prav tako, s svojo zasnovo izpolnjujejo zahteve požarne varnosti in prispevajo k izboljšanju kakovosti zraka v prostoru s čistilnim učinkom Cleanea. Cleaneo akustične plošče, so na hrbtni strani opremljene s standardno netkano podlago, kot zaščitno prevleko ali zvočno prevleko s flisom. Ne samo, da kombinirajo visoko akustično učinkovitost s prefinjeno zasnovo, prav tako vključujejo učinek čiščenja zraka in s tem prispevajo k izboljšanju notranje klime.

Mavčna plošča

Na voljo je več različnih vzorcev perforacij - okrogle luknje, kvadratne luknje, reže. Veliko število vzorcev - lukenj, ki se razlikujejo po velikosti in obliki lahko s pridom uporabimo za estetsko individualno oblikovanje notranjega prostora - stropov, sten. Zato je sama uporaba, vgradnja perforiranih plošč velikokrat bolj za estetski individualni videz, kot pa zaradi njenih specifičnih akustičnih lastnosti.

odlagalni prostor



2 Komentarji
Povprečna ocena: 125.0/5
1 2
Jana
2020-02-06 20:58:46
Super izgled
1 2
Pristava pri Mestinju 24
3253 Pristava pri Mestinju
spletni blog
IZVEDBE
Nazaj na vsebino